Laboratuvarımızda kompozit parçaların laboratuvar ölçekli üretim yönünden tüm darbe ve titreşim dayanım testleri yapılabilmektedir. Bilgisayar kontrollü tam otomatik kürleme çevrimleri yapabilecek kapasitedeki otoklavda üretilebilen fiber takviyeli kompozit malzemeler aynı laboratuarda çeşitli testlere tabi tutulmaktadırlar.
Plastik veya metal malzemelerin (Örneğin; DIN EN ISO 148-1'e göre) ve plastiklerin (Örneğin; DIN EN ISO 179-1'e göre) dayanıklılığı belirlenebilmektedir. Böylece tek taraflı çentiklenen (çoğunlukla V-, nadiren U-Çentik) ve sıcaklık kontrollü durumda olan (soğutulmuş ya da ısıtılmış) uzun bir dikdörtgen prizmanın davranışı incelenebilmektedir.
EUROLAB metallerde ve plastiklerde darbe eğme testleri için farklı test çözümleri sunmaktadır.
Darbe testleri, malzemelerin ya da parçaların hızlı yük altında ve değişken sıcaklıklardaki kırılma davranışları ile ilgili bilgi veren kısa süreli uygulamalardır. Bu tip uygulamaların cihazları Darbe Test Cihazları ya da Drop Weight Test Cihazlarıdır.
EUROLAB mekanik - teknolojik malzeme test cihaz ve sistemleri ile analiz konusunda Türkiye'de öncü kuruluştur. Darbe testleri için laboratuvarımız, plastik malzeme üretici ve kullanıcılarına, öncü darbe test hizmetleri sunmaktadır.
Darbe Test Laboratuvarında bulunan darbe test cihazları ile ürün kalite kontrol ve proses gelişiminin izlenebilmesine yönelik, kompozitler, plastikler, seramikler ve metal alaşımlarında deney parçasının kırılmasında tutulan enerji miktarı ölçülmektedir
Yüksek hızda ve yüksek enerjili darbe testleri sonucunda meydana gelecek olan hasar mekanizmalarının (örnek olarak kompozit malzemelerde fiber hasarları, matris çatlakları ve tabakalar arası delaminasyon ile darbe emici özelliği olan metalik ve köpük malzemelerde ezilme, katlanma, vb.) sonucuna göre en yüksek darbe enerjisini tutabilen malzeme, en uygun tabaka dizilim sırası, sayısı ve dizilim açıları belirlenebilmektedir. En yüksek darbe enerjisini en iyi tutabilen, en ucuz birim maliyetli, ağırlığı ve kalınlığı azaltılmış en uygun numune tipinin belirlenmesinde etkili bir yöntem olarak kullanılmaktadır
Laboratuar, üretim prosesleri ve taşımaya ve uygun çalışma koşullarına bağlı olarak ortaya çıkan titreşim ve darbe durumlarının neden olacağı yorgunluğa karşı direnci tespit etmek amacıyla, farklı tür ürünler üzerinde test faaliyetleri gerçekleştirerek endüstriye üstün kaliteli destek sunmaktadır.
- 40 C’den+ 130 C’ye kadar, kontrollü nem, darbe ve düşmelerin olduğu kontrollü iklim koşullarında ve aynı zamanda standart iklim koşullarında 3 Hz’den 2000 Hz’e kadar değişen bir frekans aralığını kapsayan, sabit veya değişken frekanslarla,sinüzodial, rastgele, rastgele üstüne sinüs, rastgele üstüne rastgele olmak üzere farklı tür gerilimlerle testleri gerçekleştirmek mümkündür.
Tüm testler, ISO, EN, IEC, MIL, ASTM, BS gibi ilgili uluslararası standartlara göre veya müşterinin şartnamelerine göre gerçekleştirilebilmektedir.