EnglishArabicBulgarianChinese (Traditional)FrenchGermanRussianTurkishPersianGeorgian
Testler

Gazbeton Ytong Testleri

Otoklavlanmış hücresel beton, otoklavlanmış hafif beton, otoklavlanmış beton, selülozik beton, gözenekli beton, Gaz Beton, Ytong olarak da bilinen otoklavlanmış gaz beton hafiftir, 1920'li yılların ortalarında icat edilen, yapı, yalıtım, yangın ve küf direnci sağlayan prekast, köpük beton yapı malzemesi. Ytong ürünleri bloklar, duvar panelleri, zemin ve çatı panelleri, kaplama (cephe) panelleri ve lentoları içerir.

YTONG, hem iç hem de dış yapı için kullanılan, son derece termal olarak yalıtıcı beton esaslı bir malzemedir. Ytong’un yalıtım kabiliyetinin yanı sıra, avantajlarından biri hızlı ve kolay kurulumudur, çünkü malzeme karbon çelik kesicilerle standart elektrikli aletler kullanılarak sahada yönlendirilebilir, zımparalanabilir veya kesilebilir.

Gazbeton, yüksek binalar ve yüksek sıcaklık varyasyonları için uygundur. Düşük yoğunluğu nedeniyle, YTONG kullanılarak inşa edilen yüksek binalar, yapı elemanları için daha az çelik ve beton gerektirir. Ytong bloklarının döşenmesi için gerekli olan harç, daha az eklem sayısına bağlı olarak azalır. Benzer şekilde, render etmek için gerekli olan malzeme de YTONG'un boyutsal doğruluğu nedeniyle daha düşüktür. Ytong’un artan termal verimliliği, aşırı ısıya maruz kalan alanlarda kullanım için uygun hale getirir, çünkü inşaat ve yalıtım için ayrı malzemelere olan ihtiyacı ortadan kaldırır ve daha hızlı inşaat ve maliyet tasarrufu sağlar.

Her ne kadar normal çimento harcı kullanılabilse de, Ytong malzemeleri ile inşa edilen binaların çoğu, ulusal bina kodlarına bağlı olarak yaklaşık thickness inç kalınlığında ince yatak harcı kullanmaktadır. Ytong malzemeleri diğer elemanlara karşı korunmak için bir sıva veya alçı bileşiği ile kaplanabilir veya tuğla veya vinil gibi dış kaplama malzemeleri ile kaplanabilir.

Avantajları

YTONG, 70 yıldan fazla bir süredir üretilmiştir ve diğer çimento yapı malzemelerine göre daha avantajlı olan, en önemli çevresel etkilerinden biri olan avantajlar sunmaktadır.

  • Geliştirilmiş termal verim, binalarda ısıtma ve soğutma yükünü azaltır.
  • Gözenekli yapı üstün ateş direncine sahiptir.
  • İşlenebilirlik, kullanım sırasında katı atık oluşumunu en aza indiren hassas kesime izin verir.
  • Kaynak verimliliği, hammaddelerin işlenmesinden atıkların bertarafına kadar, yaşam döngüsünün tüm aşamalarında daha düşük çevresel etki sağlar.
  • Hafiflik, nakliye ve işgücü giderlerinde maliyet ve enerji tasarrufu sağlar ve sismik faaliyet sırasında hayatta kalma şansını artırır.
  • Daha büyük boyutlu bloklar daha hızlı duvar işçiliğine yol açar.
  • Proje maliyetini azaltır.
  • Çevre dostu: Geleneksel betona göre en az% 30 daha az katı atık üretir. Sera gazı emisyonlarının% 50 azalması var.
  • Ateşe dayanıklı: Ytong normal betonda olduğu gibi yangına dayanıklıdır.
  • Harika havalandırma: Bu malzeme çok havadar ve suyun difüzyonuna izin verir. Bu, binanın içindeki nemi azaltır. Ytong nemi emecek ve nemi serbest bırakacaktır. Bu yoğuşmayı ve küf ile ilgili diğer sorunları önlemeye yardımcı olur.
  • Toksik olmayan: Otoklavlanmış gazlı betonda zehirli gazlar veya başka zehirli maddeler yoktur. Kemirgenleri ve diğer zararlıları da çekmez, ne de zarar görebilir.
  • Doğruluk: Otoklavlanmış gaz betondan yapılmış paneller ve bloklar, fabrikadan ayrılmadan önce gereken büyüklükte üretilir. Yerinde kesim için daha az ihtiyaç var. Bloklar ve paneller birbirine çok iyi oturduğundan, harç gibi son kat malzemelerin daha az kullanılması söz konusudur.
  • Uzun ömürlü: Bu malzemenin ömrü uzar, çünkü sert iklimler veya aşırı hava değişikliklerinden etkilenmez. Normal iklim değişiklikleri altında bozulmayacaktır.

Dezavantajları

Ytong, 70 yıldan fazla bir süredir üretilmiştir, ancak Birleşik Krallık'ta piyasaya sürüldüğünde bazı dezavantajlar bulunmuştur (kil tuğlalı iki cidarlı boşluk duvarının norm olduğu yerlerde).

  • Yağmurlu havalarda kurulum: Havalandırmanın montajdan sonra çatlamasıyla bilinir, bu da harcın mukavemetini azaltarak ve montaj sırasında ve sonrasında blokların kurumasını sağlayarak önlenebilir.
  • Gevrek doğa: kırılmayı önlemek için kil tuğlalardan daha dikkatli ele alınmaları gerekir.
  • Ekler: blokların kırılgan yapısı, dolapların ve duvar asmalarının ve ahşapla çalışan matkap uçlarının veya çekiçlerin takılması sırasında daha uzun, daha ince vidalar gerektirir. Özel çaplı dübeller (havalı ankraj), yaygın dübellerden daha yüksek bir maliyetle mevcuttur.
  • Kuzey Avrupa ülkelerinin yeni bina kodlarındaki yalıtım gereksinimleri, yalnızca Ytong kullanıldığında çok kalın duvarlar gerektirecektir. Bu nedenle, pek çok inşaatçı, tüm bina etrafında ekstra bir yalıtım tabakası oluşturan geleneksel bina yöntemlerini kullanmayı tercih etmektedir.

Gazbeton ve Ytong’un tüm testlerini laboratuvarımı EUROLAB'da gerçekleştirebilirsniz.