Tüm dünya içinde sağlık tesisi ya da birçok alanda her gün yaklaşık olarak 50 bin çeşitten fazla tıbbi cihazın kullanılmakta olduğu yapılan araştırmalar ile tahmin edilmektedir.
Tıbbi cihazlar, ciddi bir kontrol gerektirmekte olan alet ve edevatlardır. İnsan hayatını doğrudan etki sağlayan ve genel olarak ciddi şekilde yatırımlar gerektirmekte olan çok yüksek hassasiyet tıbbi cihazlar açısından bu durumlar, daha büyük bir gereklilik halini almıştır. Birrden fazla çok durumda medikal cihazların oldukça yüksek bakım maliyetleri bulunmaktadır ve bazılarının da yüksek bakım maliyetleri bulunur. Bazıları ise göreceli bir şekilde kısa ömürlüdür.
Tıp alanında ya da birçok alan üzerindeki cihazlar oldukça hassas bir şekilde çalışıp, kontrolleri ve içinde her alan materyalleri de çok profesyonel olmaktadır. Bundan ötürü herhangi bir kötü durum ya da ortam karşısında beklenmedik sonuçlar doğurabilir.
Oksijen, ilk olarak 1774 senesinde Joseph Priestly tarafından cıva (II) oksitin ısınması ile meydana gelmesi ile keşfedilmiştir.1981 senesinde ise Lavoisier, oksijenin hava bulunan ve yanma konusunda etkili olan bir madde olduğu kanısına vardı. Bu maddeye ise asit yapan olarak nitelendirilen oksijen adı konuldu. Bunun asıl needeni ise bütün asitlerin oksijen ile beraber ithiva edilmekte olduğu düşünülmesi idi.
Oksijen gazı, canlıların yaşamı için olmazsa olmaz şeylerden biridir. Solunum olayı için gerekli olup, organik maddelerin yükseltgenmesi ile beraber, kömür, gaz, odun gibi maddelerin yanmasında oldukça yoğun bir şekilde tüketimi gerçekleşir. Atmosferdeki orana bakacak olursak ! oksijen gazı yer almaktadır. Oksijen kaynağını fotosentez ile beraber ortaya çıkmaka olan serbest oksijenler meydana getirir. Denizlerde yer alan fitoplanktonlar ve karadaki bitkiler atmosferde solunum yapmakta olan canlılar için oksjen üretir.
Herhangi bir rengi ya da kokusu bulunmayan oksijenin atom numarası 9, atom ağırlığı ise 16'dır.
Oksijen yani O2 gazı ise yanıcı bir gazdır ve bazı ortamlara karşı yanıcı ya da patlayıcı olarak beklenmedik durumlar oluşturabilir.
Oksijen gazının yanma süreci ise, çekirdeklerin çok daha hafif ögelerinde kullanılmakta olan dev yıldızlar ile gerçekleşmekte olan bir bölünüm tepkimesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yanma olayı, 1.5×109 K sıcaklık ve 1010 kg/m3 yoğunlukta gerçekleşmektedir.
Cihazların içinde herhangi bir bilinmeyen ya da tepkime oluşturabilecek madde bulunduğunda, oksijen ve ısı ile birleştiği takdirde yanma ya da daha büyük bir şekilde patlama olaylarına sebebiyet verebilir. Bunlardan ötürü oksijen uyumluluk testleri uygulanarak çeşitli denemeler uygulanır ve böylece daha sonrasında yaşanabilecek olumsuz bir durum önlenebilecek hale gelir.
Oksijen uyumluluk testi tanımına gelecek olursak, tıbbi cihazların oksijen ile alakalı olarak uyumluluklarının kontrollerini sağlayan ve oksijen ile teması ile beraber çeşitli patlama, yanma, yapı değişimi gibi birçok tehlikeli olayın önüne geçerek amaçlı uygulanmakta olan test aşamalarına verilen kavrama denilmektedir.
Oksijen döngüsünün olumsuz yönde etkilemekte olan etmenlerinin önüne geçmek için fosil yakıtlar dışında yenilenebilen yani doğal enerji kaynakları olan güneş, jeotermal, rüzgâr, vb şeyler kullanılmalıdır. Isınma gibi olaylar için de kömür gibi şeyler yerine daha az kirletici madde olan doğalgaz tercih edilebilir.
Medikal ürünleriniz için oksijen uyumluluk teslerinde Eurolab Laboratuvar ile çalışabilir ve sizde kaliteli ve mükemmel hizmetin ayrıcalıklarını hissedebilirsiniz.
Oksijen Uyumluluk Testi ile alakalı olarak merak ettiğiniz ve destek almak istediğini her türlü hizmet için bize site üzerinden iletişim formunu doldurarak, telefondan arayarak ya da mail adresimiz üzerinden ulaşabilirsiniz. Tıbbi cihazlar ile alakalı olarak ihtiyaç duyulan tüm testlerin gerçekleşmesi için her daim hizmet vermeye hazırız.